Wednesday, January 28, 2009

MENEMUI KEBESARAN ALLAH SEMASA PROGRM KERIS O9..

Bismillahirrahmanirrahim…..
ALHAMDULLILAH……syukur pada Allah s.w.t kerana program Kem Jati Diri Muslim 09 (KERIS 09) telah selamat melabuh tirai dengan jayanya pada 26 Januari 2009. Kem tersebut yang dijadualkan pada 24-26 Januari 2009 merupakan yang julung-julung kali dianjurkan oleh Kelab Rakan Surau Ar-Rasyidin bersama Biro latihan dan Pembangunan Sahsiah Kolej Harun Aminurrashid dengan kerjasama Pusat Islam UPSI. Saya selaku Pengerusi Kelab Rakan Surau Ar-Rashidin dan juga Pengarah Program KERIS 09 ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada para peserta yang terlibat diatas kerjasama dan komitmen yang cukup baik sepanjang program berlangsung. Tidak dilupakan juga buat sahabat dan sahabiyah AJK program yg sentiasa bertungkus lumus dalam menjayakan program ini. Semoga sumbangan entum semua mendapat keberkatan drp Allah s.w.t. Hanya Allah s.w.t sahaja yang dapat membalas kebaikan kalian.
Program tersebut bukan sahaja untuk mendidik peserta menjadi insan yang bertakwa, malahan ia juga untuk mentarbiyah diri saya sendiri supaya diri ini sentiasa bermuhasabah tentang perjalanan hidup yang sangat singkat ini. Mudah-mudahan diri ini sentiasa dekat dengan Allah s.w.t. Apa yg saya cuba ingin berkongsi disini adalah terdapat satu slot dlm program tersebut yang betul2 memberi kesan kpd hati saya, iaitu slot muhasabah dan bermunajat pada Allah s.w.t. Yang mana didalam slot tersebut kami menemui kebesaran Allah s.w.t . Slot muhasabah dan munajat ini diadakan khas untuk para peserta bermunajat pada Allah s.w.t. Apa yang memeranjatkan kami semua, kami menemui KALIMAH ALLAH pada gambar yang kami ambil. Kalimah tersebut dapat dilihat melalui cahaya lilin yang kami pasang dihadapan setiap peserta.

Subhanallah.....inilah pertama kali saya menyaksikannya, dan ianya bukan direka-reka. Malahan kami selaku urusetia melihat gambar ini berkali-kali. Hanya Allah s.w.t sahaja yang lebih mengetahui hikmah dsebalik kejadian ini. Apapn kite selaku hambanya sentiasalah dekat dengan Allah s.w.t. disebabkan kite tidak mengetahui bila kite akan dipanggil utk berjumpa denganNYA....mudah-mudahan bekalan kite mencukupi apabila kite kembali pada Allah s.w.t nanti. Apapn insyaallah kami akan jadikan program sebegini sebagai progrm tahunan Kelab Surau Ar-Rashidin....Insyaallah.......


MAHA SUCI ALLAH.....Mahasiswa Pendidik Pencetus Revolusi

Mahasiswa Pendidik Pencetus Revolusi

Dulu, Kini dan Selamanya...

Dulu, Kini dan Selamanya...

### salam ukhwah ###....

My Photo
Mujahideen
Dilahirkan pada 30 Ogos 1984, anak ke 2 dr 6 adik bradik. sekarang menuntut di Universiti Pentarbiyahan Syuhada' Islam,program pendidikan moral. erm...stakat tu je kot :-) "kadangkala kite perlu menangis supaya kite sedar hidup ini bukan sekadar utk ketawa, namun, kite juga perlu ketawa, supaya kite sedar betapa bernilainya setitis air mata...."
View my complete profile

MUTIARA KATA

Menurut perspektif Islam, wanita adalah pelengkap kepada lelaki, sekali gus memelihara keseimbangan ciptaan Allah s.w.t. Malah Rasulullah s.a.w memartabatkan kaum wanita pada kaca mata Islam sebagai perhiasan dunia yang paling indah dan unik. Ini sebagaimana sabda Baginda bermaksud: "Dunia ini penuh perhiasan dan perhiasan yang paling indah ialah wanita yang solehah." - (Riwayat Muslim)

bicara siswa

Followers

Nasyid FM

Template by - Abdul Munir - 2008 - layout4all